ZZIT GL informuje, że dnia 23 listopada (sobota) w godz. 09.00 – 15.00 na Autodromie Pomorze w Pszczółkach odbędzie się kolejne przygotowywane przez naszą organizację szkolenie z doskonalenia techniki jazdy.
Kurs połączony będzie z dodatkowym elementem jakimi są testy sprawnościowe (refleksomierz, symulator zderzeń oraz dachowania, zajęcia z alkogoglami, test Stewarta).
Szczegóły o szkoleniu są podane w poniższym linku:
Wymagane wpisowe w wysokości 50 zł do dnia 25 października. W przypadku rezygnacji z kursu konieczna jest pilna informacja zwrotna, aby mogły wziąć udział inne osoby, a brak wpłaty wpisowej będzie oznaczać rezygnację.
Z pozdrowieniami
Aspekty techniki kierowania:
pozycja za kierownicą a wpływ na bezpieczne panowanie nad pojazdem, zachowanie się pojazdu w zależności od jego charakterystyki, sposoby właściwego reagowania w sytuacjach ekstremalnych, ukazanie możliwości rozpoznawania i unikania niebezpieczeństw, prawidłowe wykorzystanie systemów bezpieczeństwa biernego i czynnego (ABS, ASR, ESP), zajęcia z wykorzystaniem refleksomierza oraz symulatora zderzeń.
Praktyka:
pozycja za kierownicą, przygotowanie do jazdy, martwe pola w pojeździe, slalom – efektywna praca rąk na kole kierownicy, rodzaje skrętów kołem kierownicy – szosowy, manewrowy, awaryjny, rozpoznawanie błędnych nawyków, nadsterowność i podsterowność – jazda po płycie poślizgowej pierściennej, poznanie granicy możliwości kierowcy i pojazdu, hamowanie awaryjne na prostej i łuku na śliskiej nawierzchni, prawidłowe wykorzystanie systemu ABS, omijanie przeszkody połączone z hamowaniem awaryjnym, porównanie drogi hamowania z różnych prędkości, zmiana pasa ruchu.
Testy sprawnościowe/ elementy dodatkowe: refleksomierz, alkogogle, parkowanie na centymetry, symulator dachowania, symulator zderzeń.
Szkolenie odbywa się samochodami osobowymi Klienta lub ODTJ na placu manewrowym, torze szosowym oraz na płytach poślizgowych.
Zajęcia prowadzi wykwalifikowana, doświadczona kadra instruktorów techniki jazdy.
Cena zawiera bufet kawowy oraz standardowy catering obiadowy.
Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje zaświadczenie/certyfikat.
Czas trwania: 6 godzin Ilość uczestników: 25 osób